Zintuiglijke rondleiding door het DIVA museum in Antwerpen

Via talrijke voelelementen en het activeren van je geurzin ontdek je de vaste expo 'A Brilliant Story'. De rondleiding is op maat gemaakt voor blinde en slechtziende bezoekers.

Wanneer ?
03 juni 2024
09 september 2024
02 december 2024
Locatie
DIVA-museum
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen

Share

Wat? DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver gelegen in hartje Antwerpen, dat volop bezig is het aanbod uit te breiden en toegankelijker te maken. Zo is er sinds kort de zintuiglijke rondleiding doorheen onze vaste expo voor zowel individuen als groepen. Via talrijke voelelementen en het activeren van je geurzin ontdek je de vaste expo 'A Brilliant Story'. De rondleiding is op maat gemaakt voor blinde en slechtziende bezoekers. Hoe voelt een diamant? Kan je de edelsteen herkennen aan de geslepen delen of facetten? Je raakt zilveren juwelen en materialen aan en wordt ondergedompeld in de schitterende verhalen van DIVA. De gids beschrijft de diamanten, de juwelen en het zilverwerk en brengt de verhalen tot leven.

Waar? DIVA-museum, Antwerpen.

Wanneer? Nog drie data in 2024, telkens van 10h30-12h.

  • Maandag 3 juni
  • Maandag 9 september
  • Maandag 2 december

Prijs? Standaardtarief + €2, een begeleider mag gratis mee. Als je al een Museumpas hebt, betaal je bijvoorbeeld maar €2. 

Inschrijven? Voor info en tickets, klik hier.