Speciaal aangepaste rondleidingen voor blinde en slechtziende personen: een parcours met een combinatie van een kennismaking op de tast en een minutieuze audiodescriptie van de werken.

Wanneer ?
Van 27 mei 2023
tot 27 mei 2023
Van 10 juni 2023
tot 10 juni 2023
Locatie
Belfius Art Gallery
Belfius Art Gallery 11
1210 Brussel

Share

De tentoonstelling “Art Beats” in de Belfius Art Gallery liet al meer dan 12.000 bezoekers kennismaken met de parels van de Belfius Art Collection. Deze tentoonstelling nodigt uit tot een kennismaking met de Belgische kunst vanuit een nieuwe invalshoek via een unieke ervaring die alle zinnen prikkelt. Om personen die geheel of gedeeltelijk getroffen zijn door blindheid ook van deze ‘experience’ te laten proeven, biedt Belfius op 27 mei en 10 juni rondleidingen aan die speciaal zijn afgestemd op een publiek met een visuele beperking.

Deze rondleidingen kwamen tot stand in samenwerking met de vzw Culturama. Ze zijn bestemd voor blinden en slechtzienden en zijn volledig gratis. Zij kunnen een parcours volgen dat een combinatie biedt van een kennismaking op de tast en een audiodescriptie van deze tentoonstelling waarop de klassieke meesters in dialoog gaan met jonge kunstenaars. Ze bevat werken van o.a. Pieter-Paul Rubens, René Magritte, Rik Wouters, Paul Delvaux, Léon Spilliaert, Jules Schmalzigaug, Théo Van Rysselberghe, James Ensor, Pierre Alechinsky, Sanam Khatibi, Michaël Borremans, Edith Dekyndt, Jan Vercruysse, Joris Van de Moortel, Jan Van Imschoot, Sophie Kuijken, Bendt Eyckermans en tal van andere grote namen.

De tentoonstelling “Art Beats” is nog te bezoeken door het publiek op 1 april, 22 april, 6 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni 2023. Reserveren vooraf is verplicht. Vrije rondleidingen met gids in samenwerking met Arkadia en Korei (met mogelijkheid tot individueel inschrijven of in groep). Specifieke rondleidingen voor slechtzienden op 27 mei of 10 juni 2023 om 11.30 uur (in samenwerking met Culturama vzw). 

Inlichtingen en inschrijvingen binnen de limieten van het aantal beschikbare plaatsen via de website van de Belfius Art Collection en via mail naar artcollection@belfius.be.

Logo ART BEATS