Toegankelijkheid van de website

Toegankelijkheidsverklaring

 

Het is onze missie te streven naar inclusiviteit van blinde en slechtziende mensen in de samenleving.

Daarom maken we één website optimaal voor zienden, blinden en slechtzienden zodat zij een uitstekende surfervaring krijgen. Ze is volledig toegankelijk, ongeacht welk programma of hulpmiddel de bezoeker met een visuele handicap gebruikt.

 

We kozen voor het contentmanagementsysteem Drupal dat zich ertoe verbindt te voldoen aan de nieuwste internationale toegankelijkheidsnormen WCAG https://www.w3.org/Translations/WCAG21-nl/.

Het systeem biedt een elastisch ontwerp dat zich aanpast aan de schermgrootte, bvb op een smartphone zullen de menu's worden samengevouwen tot zogenaamde hamburgermenu's en worden zoekresultaten onder elkaar weergegeven in plaats van in kolommen.

 

Blinde en/of slechtziende personen werden betrokken in elke fase van de ontwikkeling van deze site, van analyse tot implementatie, testing als het invoeren van de inhoud.

Zo streven we ernaar deze site niet alleen inhoudelijk toegankelijk te maken, maar ook intuïtief hanteerbaar (en dus gemakkelijk en aangenaam te gebruiken) door blinde en slechtziende bezoekers.

‘Loopt u desondanks tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over de toegankelijkheid van onze website?  Neem dan contact met ons op. 

Datum van de verklaring: 15 juni 2021