De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België staan erop hun ruimtes en collecties voor elke bezoeker toegankelijk te maken. Museum op Maat biedt rondleidingen, creatieve parcours, ateliers en thema-activiteiten aan op maat van specifieke doelgroepen. 

Wanneer ?
31 mei 2024
Locatie
KMSKB
Regentschapsstraat 1A
1000 Brussel

Share

Wat? 'De val van Icarus' is een schilderij van Pieter Bruegel de Oude dat is overgeleverd in twee laat-16e-eeuwse kopieën van anonieme meesters, bewaard te Brussel. Het schilderij heeft de mythologie als inspiratiebron, een unicum bij Bruegel. Van Icarus, die samen met zijn vader Daedalus op wassen vleugels de vrijheid tegemoet vloog maar te dicht richting zon kwam en in de golven van de Egeïsche Zee stortte, zijn enkel nog twee spartelende benen te zien. De boodschap van het moraliserende werk is niet meer eenduidig te achterhalen. Vaakgehoorde thema's zijn overmoed en zelfbedrog, menselijke onverschilligheid, en nuchterheid boven fantasievol streven.

Waar? KMSK, Brussel. Afspraak in de grote hal van het museum (aanbevolen toegang via de Regentschapsstraat 1A met een aangepaste ingang rechts van de hoofdtrap. Een bewaker opent de deur).

Wanneer? Vrijdag 31 mei van 14h-16h.

Prijs? €10, een begeleider mag gratis mee.

Inschrijven? Stuur een e-mail naar museumopmaat@fine-arts-museum.be. Graag ook een telefoon- of gsmnummer te vermelden.