Documentaire "In het donker gezien"

Iedereen welkom op maandagavond 6 februari in filmhuis Klappei. De Markgrave hosten daar in de reeks Maandelijks op Maandag naast 9 andere organisaties een avond met film en activiteit/nabespreking over en met blinden en slechtzienden. Op het programma eerst de documentaire ‘In het donker gezien’. Deze wordt vertoond met audiodescriptie. Nadien is er tijd in het café voor een nabespreking met alle aanwezigen.

Wat als je zicht wegvalt, hoe ervaar je dan de wereld om je heen? ‘In het donker’ gezien onderzoekt de zintuiglijke ervaring van het blind zijn met de focus op blind zijn als kracht: hoe je als blind persoon méér kunt gewaarworden, en hoe bij het wegvallen van je zicht de andere zintuigen nog belangrijker worden. De documentaire vertelt het verhaal van vier personages die zich het blind zijn eigen hebben gemaakt. Een les over daadkracht en optimisme, een ode aan de andere zintuigen en een onderzoek naar de blinde belevingswereld: om zo ook als ziende persoon in het donker te leren zien.

De documentaire is Nederlands gesproken, met audiodescriptie met earcatch

Regisseur: Juliëtte Dominicus | Duur: 25′ | Land: Nederland | Jaar: 2021

Na de documentaire volgt een interactief inleefmoment, waarbij je zelf kan ervaren hoe het is om als blinde / slechtziende rond te bewegen.

Deuren: 19.00u

Film: 19.30u

Tickets: reserveren via https://www.klappei.be/events/mom5_markgrave/

Adres Filmhuis Klappei: Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen

https://www.facebook.com/events/700101868473653

Wanneer ?
Van 06 februari 2023
tot 06 februari 2023
Locatie
De Markgrave
Markgravelei 22
2018 Antwerpen

Share