In deze online kunstsessie verken je aan de hand van gedetailleerde beschrijvingen enkele angstaanjagende werken.

Wanneer ?
08 november 2023

Share

Wat? In deze online kunstsessie is het griezelen geblazen. Enkele werken uit de kunstgeschiedenis die wij gaan bespreken zijn niet voor bangeriken! Halloween is de perfecte gelegenheid om terug te blikken op angstaanjagende mythologische en religieuze legendes die generaties hebben gemarkeerd. Kwaadaardige monsters, kannibalisme en hallucinante visioenen, zoals weergegeven in de Medusa, een schedel met een brandende sigaret, een welbekende schreeuw én Saturnus die zijn zoon verslindt. Dit zal indruk maken op zowel op de kunstliefhebbers als de horrorfans.

Naast het bespreken van de achtergrond en de inhoud van de werken leggen we de nadruk op het verbaal beschrijven van de kunstwerken. Op deze manier krijg je een beeld van de creatie die wordt voorgesteld. Om te beginnen beschrijven we de eerste oogopslag, daarna volgt een meer gedetailleerde beschrijving.

Stel dat je de avond zelf niet kan bijwonen, of dat je later wil nagenieten van onze uitleg? Geen zorgen, iedereen die zich inschrijft krijgt na afloop van de sessie de opname doorgestuurd. Op deze manier kan je op je eigen tempo opnieuw luisteren en kijken wanneer het jou uitkomt.

Waar? Online.

Wanneer? Woensdag 8 november, 20h.

Prijs? €5.

Inschrijven? Vul het formulier in.