Instaprondleiding in het S.M.A.K. Gent: Jan Van Imschoot

Onder de vakkundige begeleiding van onze gids Katrien ontdek je de vele en fascinerende facetten van de tentoonstelling The End is Never Near van de Belgische schilder Jan Van Imschoot. Verschillende werken zullen verbaal beschreven worden.

Wanneer ?
17 januari 2024
Locatie
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

Share

Wat? Van Imschoot staat internationaal bekend om zijn intieme, raadselachtige werken uit de vroege jaren negentig en zijn recente grootschalige, historisch geïnspireerde tableaus. De tentoonstelling stippelt een ruw chronologisch traject uit dat meer dan dertig jaar omspant langs meer dan tachtig doeken van zijn hand.

Van Imschoot behoort tot een generatie kunstenaars die in de loop van de jaren ‘90 de basis legden voor de kritische herwaardering van de figuratieve schilderkunst. Onder zijn vak- en generatiegenoten neemt Van Imschoots werk een unieke plaats in door het diepgaand kunsthistorisch bewustzijn waaruit hij schildert. Hedendaagse onderwerpen zoals gender, identiteit, oorlog en vrede bekijkt hij vanuit inspiratiebronnen zoals de Hollandse 17de eeuw, Tintoretto, Caravaggio en vooral Edouard Manet, de archetypische peintre de la vie moderne.

Behalve de klassieke geschiedenis van de westerse schilderkunst dienen ook film en literatuur als belangrijke pijlers in Van Imschoots creatieve universum. Door ook hier aandacht aan te besteden ambieert de tentoonstelling de wereld van Jan Van Imschoot tot leven te brengen binnen de muren van S.M.A.K.

Waar? S.M.A.K. Gent.

Wanneer? Woensdag 17 januari 2024, 13h30 of 15h30.

Prijs? Je betaalt het museumticket, een begeleider mag gratis mee. 

Inschrijven? Stuur een mail naar reservation@smak.be.