Instaprondleiding in het S.M.A.K. Gent: Karlo Kacharava

Onder de vakkundige begeleiding van de gids Katrien ontdek je de vele en fascinerende facetten van de tentoonstelling. Verschillende werken zullen verbaal beschreven worden, met ondersteuning van voeltekeningen en muziek.

Wanneer ?
28 februari 2024
Locatie
S.M.A.K.
Jan Hoetplein 1
9000 Gent

Share

Wat? In het kader van europalia georgia organiseert S.M.A.K. de eerste museale solotentoonstelling van de Georgische kunstenaar Karlo Kacharava (1964-1994) buiten Georgië.

Deze tentoonstelling is gewijd aan dichter, kunstcriticus en kunstenaar Karlo Kacharava (1964-1994), een van de meest invloedrijke culturele figuren van Georgië van eind 20ste eeuw. Karlo Kacharava: Sentimental Traveller toont enkele van zijn belangrijkste werken en biedt een frisse kijk op zijn omvangrijke oeuvre dat zich nooit makkelijk in vakjes heeft laten onderbrengen.

Hij was pas dertig toen hij stierf, maar toch liet Kacharava ook heel wat dichtbundels, kunstkritieken en culturele reflecties na. Zijn belangrijkste erfenis is zijn kenmerkende stijl, die het pad effende voor een nieuwe golf Georgische avant-gardekunst. Het afbeelden van menselijke figuren, citaten en opdrachten, verhalen, familiale verhoudingen, stadstaferelen, landschappen, zinspelingen en poëzie, vormen slechts een greep uit de uiteenlopende thema’s waarin hij zich doorheen zijn carrière verdiepte. Kacharava creëerde ook complexe en verfijnde systemen en constellaties, waaruit zijn kunst, poëzie en kunstkritiek verder evolueerden.

Waar? S.M.A.K. Gent.

Wanneer? Woensdag 28 februari 2024, 13h30 of 15h30.

Prijs? Je betaalt het museumticket, een begeleider mag gratis mee. 

Inschrijven? Stuur een mail naar reservation@smak.be.