KMSK Museum op Maat: Licht en duisternis

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België biedt via ‘Museum op Maat’ een aantal specifieke publieksprogramma’s waaronder Equinox. Dit programma heeft als doel de bijzonder rijke collectie kunstwerken van de Koninklijke Musea, als ook hun tijdelijke tentoonstellingen voor blinden en slechtzienden toegankelijk te maken

Licht en duisternis. Het staat centraal in kunnen zien en niet zien. Ook kunstenaars hebben zich in hun werken, doorheen de eeuwen, bezig gehouden met licht en donker. Denk maar aan de clair-obscur in de barok of het belang van licht in de werken van de impressionisten.

Maar licht was niet alleen technisch van belang, het kreeg vaak, samen met duisternis ook een heel symbolische bijklank in de kunst. En wist je dat licht en het ontbreken ervan ook centraal staat in nagenoeg alle feesten in de donkere wintermaanden? Tijdens de rondleiding ontdekken we kunstenaars, hun symbolentaal en hun culturele inspiratie met als thema ‘licht en duisternis’.

Het licht schijnt, zelfs in de diepste duisternis?

Praktisch; Datum: Vrijdag 2 DECEMBER 2022 om 14u00

Gidsen: Caroline Daemen en Tamara Ingels

Duur van het bezoek: 2u

Afspraak in de grote hal van het museum Regentschapsstraat 1, 1000 Brussel

Tarief: 8 € per persoon

Beperkt aantal deelnemers: reserveren is verplicht via museumopmaat@fine-arts-museum.be. Gelieve ook een telefoon- of gsmnummer te vermelden.

Wanneer ?
Van 02 december 2022
tot 02 december 2022
Locatie
Koninklijke Museum voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 1
1000 Brussel

Share