Krasse koppen uit de zeventiende eeuw in het KMSKA

Elk kwartaal biedt het KMSKA een rondleiding aan waarbij blinde en slechtziende bezoekers het vernieuwde museum stapsgewijs kunnen verkennen met een gids.

Wanneer ?
05 december 2023
Locatie
KMSKA
Leopold de Waelplaats 1
2000 Antwerpen

Share

Wat? In december kan je de eerste grote tentoonstelling van het museum verkennen: 'Krasse koppen'. De gids neemt je mee langs enkele intrigerende geschilderde gezichten uit de 16de en 17de eeuw. Geen portretten van bekende figuren. Kunstenaars als Rubens, Rembrandt en Vermeer gebruikten op eigen initiatief anonieme modellen voor hun creatieve experimenten.

Het menselijk gezicht is alomtegenwoordig. In reclame, als selfies, op TikTok. Het lijkt alsof we altijd al zo omringd waren door gezichten. Maar niets is minder waar. Om tot dit punt te komen hebben we een heel parcours doorlopen. Krasse koppen neemt je mee op een wonderlijke tijdreis naar de 16de en 17de eeuw. Het is een één op één ontmoeting met karaktervolle individuen, persoonlijk en intiem. We geloven tegelijk dat ‘doen’ aanzet tot een andere manier van kijken. Je mag je dus ook even kunstenaar wanen om zelf een (digitale) tronie te maken. Met bijzondere hoofddeksels, een grappige expressie of opvallende lichtwerking. Tussen de expozalen in, als rustmomentje. 

Waar? KMSKA, Antwerpen.

Wanneer? Dinsdag 5 december en woensdag 6 december, telkens van 11h-12h30.

Prijs? Een toegangsticket is gratis voor de begeleider. De blinde of slechtziende deelnemer betaalt afhankelijk van de prijscategorie 20, 10 of 0 euro.

Inschrijven? Bel naar 03/2247374, van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 10 en 12u.