Heb jij 'Vaders die rouwen' van Carmien Michels al gelezen? Of staat deze verhalenbundel nog op je leeslijst?

Kom naar de leesclub 'deBuren Boekt' op zaterdag 26 november om 14u bij Luisterpunt in Brussel, Broekstraat 49-53. In de reeks deBuren Boekt brengt deBuren een auteur samen met een kleine groep lezers voor een diepgaand gesprek over één boek. Tijdens het gesprek keren jullie het boek binnenstebuiten, bespreken jullie favoriete fragmenten en stellen jullie vragen aan elkaar en aan Carmien Michels zelf!

Aline Lapeire (deBuren) leidt het gesprek.

‘Vaders die rouwen’ gaat over vaders: alle vaders zien af, maar sommigen net iets meer dan andere. Ze schieten tekort, missen hun kinderen of hinken hun eigen vaders achterna. Ze krijgen te maken met ziekte, stalking, foltering en klein, alledaags verdriet. Terwijl de vaders zich in bochten wringen, worden ze geobserveerd door hun dochters, partners, reisgezellen en honden. Hannibal belandt steeds opnieuw in precaire situaties. Meneer Huh, een van de meest tragische figuren, ziet overal paarden: in zijn dromen en in zijn kinderen. Wraak krijgt gekke staartjes, wereldnieuws sijpelt binnen. Liefde en mededogen winnen langzaam maar zeker terrein.  

Carmien Michels haalde met 'Vaders die rouwen' de shortlist van de prestigieuze Boekenbon-Literatuurprijs. Eerder won ze met dit boek al de jury- en lezersprijs van de BNG Bank Literatuurprijs.

Praktisch

Zaterdag 26 november van 14u tot 16u

Locatie: Luisterpuntbibliotheek, Broekstraat 49-53 1000 Brussel Luisterpunt voorziet begeleiding vanaf station Brussel-Centraal voor wie dat wil. Graag een seintje op communicatie@luisterpuntbibliotheek.be of 02 423 04 11. 

Inschrijven is verplicht en doe je op de website van deBuren: https://deburen.eu/programma/5410/leesclub-met-carmien-michels

Leden van Luisterpunt genieten van een kortingstarief, een ticket kost je slechts € 3.

De Daisy-luisterversie van ‘Vaders die rouwen’ vind je in de collectie van Luisterpunt (Daisy 30755, 7:50)

 

Wanneer ?
Van 26 november 2022
tot 26 november 2022
Locatie
Luiterpuntbibliotheek
Broekstraat 49-53
1000 Brussel

Share