Leuven: Een kunstroute langs de bronzen beelden van Willy Peeters

Elf korte audiofragmenten leiden je langs de belangrijkste werken van Leuvense beeldhouwer Willy Peeters.

Wanneer ?
Van 26 april 2024
tot 31 december 2030

Share

Wat? Beeldhouwer Willy Peeters (1957-2023), die het grootste deel van zijn leven in Leuven woonde, wist al op jonge leeftijd dat hij kunstenaar wou worden. Je kan heel wat van zijn kunstwerken terugvinden in het Leuvense straatbeeld. Denk bijvoorbeeld aan 'Voor altijd verbonden' voor de slachtoffers van het busongeval in Sierre, 'De Kanaalgravers' aan de Vaartkom en 'Meester Jan' op de Sint-Pieterskerk.

Deze kunstroute brengt je naar elf van zijn werken in de ruime omgeving van Leuven. In elf audiofragmenten geeft de kunstenaar persoonlijke toelichting bij zijn werken. Hij neemt je mee in de anekdotiek achter de uitwerking van de beelden, de aanleiding van de opdrachten en de symboliek en verhalen die verscholen liggen in het brons, of er soms letterlijk uit spatten.

De route is 19 kilometer lang en is in principe gemaakt voor fietsers, maar laat dat je niet tegenhouden. Je kan gerust zelf de kunstwerken selecteren die jij het boeiendst vindt en je eigen route op maat samenstellen. Alle audiofragmenten en de route vind je hier.

Waar? Overal in Leuven. 

Wanneer? Doorlopend. 

Prijs? Gratis. 

Inschrijven? Is niet nodig.