Lezing: Via 'job redesign' naar een inclusievere arbeidsmarkt

InclusieAmbassade organiseert verschillende lezingen waarin telkens een ander aspect van het leven met een beperking belicht wordt.

Wanneer ?
17 oktober 2023
Locatie
InclusieAmbassade
Brusselsestraat 63
3000 Leuven

Share

Wat? “Geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken," zegt een oude zegswijze. Of dat klopt, daar kunnen we over discussiëren. De stelling van Bart Moens luidt: "Geef me werk dat bij me past en ik kan werken". Bart Moens is als docent-onderzoeker verbonden aan de Odisee Hogeschool in Brussel. Hij is promotor van meerdere onderzoeksprojecten rond duurzaam en inclusief werkgeven. Job redesign vormt een rode draad doorheen zijn werk.

Passend werk is voor iedereen - of je nu een beperking hebt of niet - een belangrijke voorwaarde om aan de slag te geraken en duurzaam aan de slag te blijven. Voor mensen met een beperking is het vinden van passend werk echter een grote uitdaging. Job redesign, ofwel het sleutelen aan het werk en de werkomgeving, biedt hier soelaas. In deze lezing gaan we dieper in op job redesign als cruciale sleutel voor een inclusievere arbeidsmarkt. We bekijken bij de verschillende manieren waarop werkgevers én werknemers kunnen sleutelen aan het werk en de werkomgeving, en staan stil bij de rol die begeleidende instanties hierin kunnen spelen.

Waar? De Romaanse Poort, Leuven. 

Wanneer? Dinsdag 17 oktober 2023, 19h.

Prijs? Betaal wat je kan, kies tussen 5, 10 of 15 euro.

Inschrijven? Bestel je tickets hier.

 

Wil je graag naar een lezing gaan, maar kan je net niet op deze dag? Er zijn ook nog lezingen op de volgende data: 

  • Maandag 30/10/2023: Uitnodiging tot dansen met de blik van onszelf en de ander.
    Voor meer info, klik hier.
  • Maandag 20/11/2023: Wie is er bang voor afhankelijkheid? Inclusie voorbij de mythe van onafhankelijkheid.
    Voor meer info, klik hier.