Stad Gent streeft naar toegankelijke Feesten. Om dit mogelijk te maken, wordt op verschillende domeinen intensief samengewerkt tussen de toegankelijkheidsambtenaar, verschillende stadsdiensten, pleinorganisatoren, vrijwilligers, Mobar en TriVelo. Zowel tijdens als voor de Gentse Feesten worden de pleinen, samen met ervaringsdeskundigen, gescreend op toegankelijkheid.

Wanneer ?
Van 18 juli 2023
tot 18 juli 2023
Locatie
Dulle Griet, Kanon
Grootkanonplein /
9000 Gent

Share

Wat: De geschiedenis van Gent die nét niet de boekjes haalde.

Tijdens deze wandeling vertelt de gids je anekdotes over de grappige, maar historisch verantwoorde kantjes van Gent en z’n eigenzinnige inwoners. Waarin onderscheiden Gentse mokken zich van Gentse trienen? Zijn de Gentse brandweerlui nog steeds naakt? Hoe noemt de vrouw van de duivel? Ruikt de Veldstraat naar zweet?  Was Keizer Karel de Gentenaars al dan niet genegen, hield hij van de smerige Leie, zou hij bereid geweest zijn er zelf een bad in te nemen?

Dit is het verhaal van Lowie-die-Zwiet, de roaste Wasser en Miele Zoetekoeke. Opgepast, tijdens deze wandeling kan je een sappig mondje Gents tegenkomen!

Onze gids Bob Schouls is zelf ook een stroppendrager van Gent.

Waar: afspraak: Dulle Griet, Kanon, Grootkanonplein, 9000 Gent

Wanneer: dinsdag 18 juli van 14.00 tot 16.00 uur

Prijs: 10€ per persoon, begeleiding gratis voor personen met een beperking

Inschrijven/reserveren: Telefonisch op nummer 0473 820 401 of via mail naar toegankelijkheid@stad.gent Beperkt aantal plaatsen dus snel inschrijven. Pas na betaling is je ticket gereserveerd.

Vermeld bij de inschrijvingen welke toegankelijkheidsaanpassingen je nodig hebt.

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Mobiele ringleiding en versterking
  • Tolk Vlaamse gebarentaal
  • Begeleiding door een vrijwilliger is mogelijk

Noodnummer voor 18 juli: 0476 963 403

Logo Gentse Feesten gevormd door Gentenaars die samen het woord Gentse vormen