Stad Gent streeft naar toegankelijke Feesten. Om dit mogelijk te maken, wordt op verschillende domeinen intensief samengewerkt tussen de toegankelijkheidsambtenaar, verschillende stadsdiensten, pleinorganisatoren, vrijwilligers, Mobar en TriVelo. Zowel tijdens als voor de Gentse Feesten worden de pleinen, samen met ervaringsdeskundigen, gescreend op toegankelijkheid.

Wanneer ?
Van 21 juli 2023
tot 21 juli 2023
Locatie
VIERNULVIER
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Share

Wat: ‘Mein Gent’ is volkstheater pur sang en scharrelt schaamteloos in het oeuvre van Romain Deconinck en Eric De Volder. Bestaat er iets als het DNA van de Gentenaar of een Gentse canon? Samen gidsen Pascale Platel, Ineke Nijsen en Gorges Ocloo de toeschouwer ongegeneerd associatief doorheen hun Gent van gisteren, vandaag en morgen. ‘Mein Gent’ is een lang gekoesterde droom vd regisseurs Frank Van Laecke en Alain Platel: een eerbetoon brengen aan Gent, de stad waar ze geboren en getogen zijn, en waar ze al hun hele leven werken, Het is een voorstelling die zich ontvouwt als een operette. Of, wat voor de makers, operette vandaag kan zijn. Speels, bizar, ontroerend en scherp, maar bovenal hartverwarmend.

Waar: VIERNULVIER bij De Vooruit

VIERNULVIER is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer via het busstation Zuid. Met de auto parkeer je best in de ondergrondse aan de Zuid of op het St Pietersplein en dan te voet verder.

Wanneer: vrijdag 21 juli van 18u30 tot 20u30

Prijs: €24 - €30 - €38/p; met Uitpaskorting: €6/p; noodzakelijke begeleiding gratis mits voorleggen van EDCard. Schrijf snel in want plaatsen zijn beperkt. Pas na betaling is je ticket gereserveerd. 

Inschrijven/reserveren:  Telefonisch op nummer 0473 820 401 of via mail naar toegankelijheid@stad.gent .

Vermeld bij de inschrijvingen welke toegankelijkheidsaanpassingen je nodig hebt.

  • Rolstoeltoegankelijke locatie
  • Mobiele ringleiding en versterking via Sennheiser mobile connect te downloaden op eigen smartphone of een smartphone ter plaatse te ontlenen. Er zal ook hulp zijn ter plaatse om de app te helpen op je toestel te zetten.
  • Tolk Vlaamse gebarentaal is niet voorzien, Mein Gent een erg visuele voorstelling wordt waarin veel muziek (de figuranten zingen en dansen veel). Enkele liederen worden in Gebarentaal uitgevoerd
  • Boventiteling
  • Audiobeschrijving voor mensen met een visuele beperking met inleiding, voeltoer en stemherkenning
  • Begeleiding door een vrijwilliger is mogelijk
  • Een rustige locatie waar de assistentiehond kan wachten op zijn baasje
  • Inleiding voor personen met verstandelijke en/of cognitieve beperking
  • Rustige ruimte is voorzien

Noodnummer voor 21 juli: 0476 963 403

Logo Gentse Feesten gevormd door Gentenaars die samen het woord Gentse vormen