Naar het Filmfestival van Oostende met Symfoon

Eind januari strijkt een filmfestival neer in Oostende en daarom nodigen Symfoon en Vrienden Der Blinden je uit voor de filmvertoning met audiodescriptie van 'Rocco & Sjuul'.

Wanneer ?
29 januari 2024
Locatie
H. Serruyslaan 18A
8400 Oostende

Share

Wat? Het Federaal Werk Vrienden Der Blinden en Slechtzienden en Symfoon hebben het genoegen jou uit te nodigen op het Filmfestival van Oostende! We kozen voor de Nederlandse film ‘Rocco & Sjuul’, waarvan de audiodescriptie beschikbaar is via de Earcatch-app. Voor de voorstelling biedt Vrienden der Blinden vrijblijvend een drankje aan in het cultuurcafé van de Grote Post.

‘Rocco & Sjuul’ stelt de vraag of het ooit echt te laat is om opnieuw te beginnen. Voor de zeventigjarige Sjuul gaat het leven rustig zijn gangetje tot ze op een dag haar jeugdliefde Rocco opnieuw ontmoet. De vonk slaat meteen over tussen de twee, maar hun opbloeiende verliefdheid botst al snel op tegenstand van beide families. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar kiezen?

          Regisseur: Anna van der Heide
          
Duur: 92’
          Klik hier om de trailer te ontdekken.

Wanneer? Maandag 29 januari 2024. We verzamelen om 14h aan het station van Oostende en nemen allemaal samen de tram naar de Grote Post. Kom je liever rechtstreeks naar de Grote Post? Vermeld dit dan bij je inschrijving.

Waar? De Grote Post (H. Serruyslaan 18A, Oostende).

Bereikbaarheid? Check de website van de Grote Post.

Inschrijven? Stuur vóór 19 januari een e-mail naar info@symfoon.be of geef een seintje op +32 488 40 73 90 (niet bereikbaar op woensdag). Graag bij je inschrijving vermelden of je recht hebt op het kansentarief met je UiT-pas.

 

EARCATCH, AUDIODESCRIPTIE IN EEN APP

Benodigdheden   

  • Smartphone of tablet werkend op iOS (iPhone en iPad) of Android (bijvoorbeeld Samsung)
  • Hoofdtelefoon of oortjes

Vóór vertrek naar de bioscoop

  • Download de app Earcatch.
  • iPhone of iPad: open de App Store, zoek ‘Earcatch’, download en installeer ‘Earcatch’.
  • Android smartphone of tablet: open de Play Store, zoek ‘Earcatch’, download en installeer ‘Earcatch’.
  • Wanneer de app op je toestel staat, klik je in de app op de knop ‘toevoegen’ rechts bovenaan.
  • Download de gewenste film naar je toestel via wifi.

In de bioscoop

  • Open de app Earcatch en druk op de gewenste film.
  • Wanneer je op start drukt, ‘luistert’ Earcatch naar het omgevingsgeluid en zal de audiodescriptie gelijk lopen met het eigenlijke geluid van de film.
  • Opgelet! Earcatch moet toegang hebben tot de microfoon van je smartphone of tablet, anders kan er niet met de film gesynchroniseerd worden.