Naima Joris improviseert muziek bij audiobeschreven natuurdocumentaire

Muziek en zang van Naima Joris in combinatie met beelden uit een docufilm over het microscopische leven in de zee, Planktonium.

Wanneer ?
15 oktober 2023
Locatie
Kunstencentrum VierNulVier
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Share

Wat? Muzikante Naima Joris improviseert muziek bij de bevreemdende documentaire van Jan Van IJken over microscopisch kleine plankton. Van IJken filmde plankton via zijn microscopen en onthult zo de schoonheid van deze minuscule organismen. Zoals iedereen weet, wordt ons voortbestaan bedreigd door de opwarming van de aarde. Weinigen weten echter dat fytoplankton de voornaamste verwerker van broeikasgassen én de grootste primaire zuurstofproducent op aarde is. Deze reddende, zwevende micro-organismen, waar we dus afhankelijk van zijn, worden echter ook bedreigd door de verzuring van de oceanen.

De voorstelling heeft de toepasselijke naamO’ gekregen, verwijzend naar de circle of life - want zonder plankton is er geen leven mogelijk - en naar ‘eau’, het Franse woord voor water. Laat je verwonderen door muziek en natuur met audiodescriptie!

Waar? Kunstencentrum VierNulVier.

Wanneer? Zondag 15 oktober, 20h.

Prijs? €17

Voor info en tickets, klik hier.

 

VierNulVier krijgt altijd graag feedback op hun voorstellingen met audiobeschrijving. Heb jij zin om nadien je mening even te delen met VierNulVier? Dan mag je gratis mee naar de voorstelling! Stuur gerust een mailtje naar info@symfoon.be of geef een seintje op +32 488 407 390.