In deze online kunstsessie verken je aan de hand van gedetailleerde beschrijvingen het werk van James Ensor.

Wanneer ?
13 maart 2024

Share

Wat? James Ensor, geboren in 1860 te Oostende, was een Belgische kunstenaar die een manier van schilderen ontwikkelde die dicht aanleunde bij het Duitse expressionisme. Hoewel hij nooit deel uitmaakte van een bepaalde beweging, werd zijn werk vooral geïnspireerd door Pieter Brueghel en Jeroen Bosch. Ensor zijn werk was veelzijdig, bizar en had verschillende interpretaties, wat uitzonderlijk was in de negentiende eeuw. Hij stond bekend om zijn maskers en skeletten.

Aangezien in 2024 James Ensor 75 jaar geleden overleed, zetten musea in Oostende, Brussel en Antwerpen de grootmeester in het daglicht. Een heel jaar lang worden er tentoonstellingen gehouden om de man achter het masker beetje bij beetje te onthullen. Bij Argus bespreken we enkele van zijn werken, waaronder De Oestereetster en De Intrige.

Stel dat je de avond zelf niet kan bijwonen, of dat je later wil nagenieten van onze uitleg? Geen zorgen, iedereen die zich inschrijft krijgt na afloop van de sessie de opname doorgestuurd. Op deze manier kan je op je eigen tempo opnieuw luisteren en kijken wanneer het jou uitkomt.

Waar? Online.

Wanneer? Woensdag 13 maart, 20h.

Prijs? €5.

Inschrijven? Vul het formulier in.