In deze online kunstsessie verken je aan de hand van gedetailleerde beschrijvingen het werk van street artist Leon Keer.

Wanneer ?
31 januari 2024

Share

Wat? Street Art is meer dan gewoon kunst. Het is een medium om verhalen te vertellen, de omgeving op te waarderen, mensen samen te brengen, te communiceren op een originele manier of gewoonweg nieuw leven te blazen in een saaie witte muur. In de jaren ‘70 is Street Art ontstaan toen het werd gebruikt om politieke standpunten duidelijk te maken. Uiteindelijk verdween het een tijdje, maar het kwam in de jaren ’90 terug. Dit keer in een zuivere vorm waarbij de straat tot tentoonstelling dient.

Wij gaan dieper in op de Nederlandse kunstenaar Leon Keer, gespecialiseerd in optische illusies. Hij maakte de muurschildering van een typisch wit met blauwe vazen in Oostende en bracht ook Dieric Bouts tot leven in Leuven. In Bulgarije maakte hij een amorf schilderij van een klein Sneeuwwitje.

Stel dat je de avond zelf niet kan bijwonen, of dat je later wil nagenieten van onze uitleg? Geen zorgen, iedereen die zich inschrijft krijgt na afloop van de sessie de opname doorgestuurd. Op deze manier kan je op je eigen tempo opnieuw luisteren en kijken wanneer het jou uitkomt.

Waar? Online.

Wanneer? Woensdag 31 januari, 20h.

Prijs? €5.

Inschrijven? Vul het formulier in.