Online lezing over funeraire muziek : Van Ockeghem tot Britten

Met dit schrijven wordt U uitgenodigd voor een boeiende lezing over een onmisbaar thema rond het funeraire gebeuren. Deze lezing wordt verzorgd door Arne Troffaes, muzikant, organist en muziekliefhebber met een funeraire passie.

 

Muziek en dood lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Is het immers niet al de Griekse Orpheus die door zijn prachtige muziek Hades en Persephone tot tranen toe bewoog en zo verkreeg dat hij Eurydice uit de onderwereld mocht terugbrengen? Aan de hand van een aantal historische voorbeelden en anekdotes vertellen we hoe de dood componisten inspireerde en hoe ze soms erg treffende tragiek van het afscheid in muziek vatten. We doorkruisen de muziekgeschiedenis aan de hand van requiems, plaintes en elegieën, soms erg persoonlijk, soms een uitdrukking van anonieme of collectieve rouw, altijd aangrijpend.

 

De lezing start om 19u30 en aanloggen zal kunnen vanaf 19u15.

 

Vooraf inschrijven en betalen is verplicht, zodat we de link voor de online lezing kunnen bezorgen aan alle deelnemers. De te gebruiken link (Teams) wordt op woensdag 15/02 rond het middaguur naar de ingeschreven deelnemers verstuurd.

 

PRAKTISCH

Alle inschrijvingen kunnen tot uiterlijk 12 februari 2023 via Frans Van de Vondel

Email : frans.vandevondel@skynet.be of gsm : 0473 264 998

Leden vzw Grafzerkje betalen € 5,00 p.p., niet-leden betalen € 9,00 p.p.

Betaal UITSLUITEND en ten laatste tegen 12 februari op : rekening van vzw Grafzekje BE65 7512 1153 3596

 

Wij kijken uit naar uw deelname,

Vanwege het bestuursteam van vzw Grafzerkje

Wanneer ?
Van 15 februari 2023
tot 15 februari 2023
Locatie
vzw Grafzerkje
Online Online
9000 Gent

Share