Prikkelarme, interactieve familiedag in het MAS in Antwerpen

Deze prikkelarme namiddag is speciaal voor families met kinderen die graag op een rustige manier een museum bezoeken. De familie-expo 'Iemand thuis?' en het museumgebouw zijn alleen voor jullie open.

Wanneer ?
30 oktober 2023
Locatie
Museum Aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Share

Wat? 'Iemand thuis?' is een fantasierijke en speelse familietentoonstelling. Je wordt uitgenodigd om samen na te denken over ‘thuis’. Wat is thuis? Is het een dak en vier muren, of is het meer dan dat? Is het een plek, een gevoel of enkel een herinnering? En wat als je je nergens thuis voelt? De rioolkrokodil, de ongewenste spin, de filosoferende professor of het pratende servies... Het zijn maar een paar van de personages die je tegenkomt doorheen de expo en die je trakteren op leuke verhalen. Het fantasierijke decor leidt je langs de verrassende museumstukken van het MAS.

In de expo zijn een aantal doe-stations, zo kan je een huisbeschermer maken van plasticine. Er is bovendien veel te beluisteren: een krokodil die in een riool woont vertelt zijn verhaal, liggend op zitzakken kan je luisteren naar mensen die vertellen wat thuis voor hen betekent, of kruip lekker onder de wol en beluister allerlei slaapliedjes. Tip: neem je eigen (noise cancelling) hoofdtelefoon mee.

Voor meer info over de expo, klik hier.

Waar? Het MAS, Antwerpen.

Wanneer? Maandag 30 oktober 2023, tussen 13h30 en 17h. Je kan komen wanneer je wilt en zo lang blijven als je wilt.

Prijs? Volwassenen betalen €10 inkom, kinderen tot 18 jaar mogen gratis binnen.

Inschrijven? Koop je tickets hier