De Miskenden is niet meer - maar ook niet minder - dan een gesprek tussen twee vrienden: de mislukte kunstenaar Kris D’Hondt en zijn oud-docent Beeldende Kunsten Mark Vanneste.

Wanneer ?
17 maart 2024
Locatie
Theater Arsenaal
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen

Share

Wat? Mark Vanneste gaf al vroeg zijn artistieke ambities op en koos ervoor om les te geven aan de kunstacademie. Het enige artistieke succes dat Mark ooit behaalde, zijn twee kunstwerken op een rondpunt in Vlaanderen: één in Deinze en één in Overijse. Zijn oud-student en vriend Kris D'Hondt volhardt in zijn wanhopige pogingen om door te breken in de kunstwereld. Mark ziet het aan, met een mengeling van geamuseerdheid en medelijden.

De vrienden spreken maandelijks af om elke keer weer hetzelfde gesprek te voeren. Dat gesprek - doortrokken van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie - is een soort ritueel voor hen geworden, het biedt beiden troost en houvast. Mark en Kris weten zich in hun bestaan omsingeld door idioten, die overal middelmatigheid, lelijkheid en domheid verspreiden. Ze fulmineren samen gretig en vol overgave tegen de totale verdwazing van de media, tegen de snobs van de culturele elite en de patsers en proleten uit de showbizz. Ze sparen niets en niemand. Ook zichzelf niet. Hun vlammende scheldtirade doet deugd, lucht op en is ook gewoon terecht, vinden ze. Alleen jammer dat niemand naar hen luistert.

Deze voorstelling is speciaal afgestemd op blinde en slechtziende theaterliefhebbers. Om 14h, een uur voor de voorstelling, start er een inleiding en het stuk is voorzien van audiodescriptie. Verder is er ook kinderopvang, zodat je je kroost in veilige handen kan achterlaten terwijl jij van het theater geniet.

Waar? Theater Arsenaal, Mechelen.

Wanneer? Zondag 17 maart, 14h (inleiding) en 15h-16h30 (toneelstuk).

Prijs? Betaal wat je kan, tussen €7 en €24.

Inschrijven? Inschrijvingen verlopen via VeBes, maar je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen. Neem contact op met Eric Van Damme via mail (eric.van.damme2@icloud.com) of telefoon (0478 33 13 20).