Theater met audiodescriptie: 'Elektra Unbound' in NTGent

'Elektra Unbound' verkent de wereld van de auditie en neemt ons 'talent' voor genderrollen op de korrel. De waanzinnige actrice Kassandra leidt de dans. Een nieuwe, komische voorstelling van huisregisseur Luanda Casella.

Wanneer ?
26 januari 2024
27 januari 2024
Locatie
NTGent Schouwburg
Sint-Baafsplein 17
9000 Gent

Share

Wat: NTGent streeft ook dit seizoen naar toegankelijk theater. Zo kan je met hun theatertablets audiobeschrijving beluisteren en is er voor doven en slechthorenden ringleiding, doorlopende boventiteling en audiotoegankelijke ondertitels op de tablets. Zo ook voor het nieuwste stuk van Luanda Casella. In 'Elektra Unbound' betreedt de huisregisseur de wereld van de auditie en neemt ze ons ‘talent’ voor genderrollen op de korrel. Samen met vier pas afgestudeerde makers bewandelt ze het discours rond feminisme en queer culture.

De fictieve auditie wordt geregisseerd door een waanzinnige actrice op leeftijd die zichzelf Kassandra noemt. Ze gelooft dat ze de afloop van alle mogelijke gebeurtenissen kent. (En vele voorspellingen komen inderdaad uit.) Nochtans, ondanks dit bovennatuurlijke talent, is Kassandra hoogst onvoorspelbaar, wat het leven van haar assistent omtovert tot een ware hel. De audities vinden plaats tegen een achtergrond van psychologische drama’s in het leven van de acteurs. Het zijn allen theaterstudenten van een hip (en bijzonder queer) Conservatorium. Ze storten zich fanatiek op de studie van hun personages waarbij ze TikTok afschuimen op zoek naar hedendaagse archetypes van tragische figuren.

Waar: NTGent Schouwburg.

Wanneer: Vrijdag 26/1/2024 en zaterdag 27/01/2024, telkens om 20 uur.

Talen: Engels gesproken, boventiteling in het Nederlands.

Prijs: 10€ per persoon.

Inschrijven/reserveren: Stuur een e-mail naar info@symfoon.be vóór 19 december.

 

De trailer kan je hier bekijken:

TRAILER