Theater met audiodescriptie: 'Gruis/aan de twijfel' in NTGent

Op zoek naar radicale waanzinnigheid, razen de spelers van Werktoneel door het oeuvre van de Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans.

Wanneer ?
23 november 2023
25 november 2023
Locatie
NTGent Minnemeers
Sint-Baafsplein 8
9000 Gent

Share

Wat: NTGent streeft ook dit seizoen naar toegankelijk theater. Zo kan je met hun theatertablets audiobeschrijving beluisteren en is er voor doven en slechthorenden ringleiding, doorlopende boventiteling en audiotoegankelijke ondertitels op de tablets. Zo ook voor 'Gruis/aan de twijfel', het nieuwste stuk van het Werktoneel, een collectief van KASK-alumni. Na 'Solipsists' (2022) zet het Werktoneel hun onderzoek naar menselijk isolement voort in het nihilistische universum van auteur Willem Frederik Hermans, bevolkt met figuren die samen zin proberen te geven aan de dagelijkse banaliteit en de chaotische werkelijkheid.

Toen de gevierde auteur Willem Frederik Hermans in 1981 zijn roman 'Uit Talloos Veel Miljoenen' uitbracht, waren de meeste kritieken negatief. Het vervolg op 'Onder Professoren' werd erg lauw ontvangen door de critici. Dik veertig jaar later trekt Werktoneel zich daar niets van aan. In hun nieuwe voorstelling wekken de vijf jonge makers de wrange en hilarische roman weergaloos tot leven. Gedragen door een soundscape gebaseerd op de ijdele radioprogramma’s die op eenzame uren de ether opvullen, vormt 'Gruis/aan de twijfel' een antidotum voor onze zelfverklaarde transparante en positieve samenleving en biedt het een kritiek op het krampachtige vooruitgangsoptimisme.

Waar: NTGent Minnemeers.

Wanneer: Donderdag 23/11/2023 en zaterdag 25/11/2023, telkens om 20 uur.

Talen: Nederlands gesproken, boventiteling in het Engels en het Frans.

Prijs: 10€ per persoon.

Inschrijven/reserveren: Stuur een e-mail naar info@symfoon.be vóór 23 oktober.

 

De trailer kan je hier bekijken:

TRAILER