Theater met audiodescriptie: 'Medea's Kinderen' in NTGent

'Medea's Kinderen', een creatie van regisseur Milo Rau, is een theatergeschiedenis in het klein waarin kinderen hun stem vinden en reflecteren op scheiding, onrecht en de kracht van tragedie.

Wanneer ?
19 april 2024
20 april 2024
Locatie
NTGent Schouwburg
Sint-Baafsplein 17
9000 Gent

Share

Wat: NTGent streeft ook dit seizoen naar toegankelijk theater. Zo kan je met hun theatertablets audiobeschrijving beluisteren en is er voor doven en slechthorenden ringleiding, doorlopende boventiteling en audiotoegankelijke ondertitels op de tablets. Zo ook in 'Medea's Kinderen' van huisartiest Milo Rau. Het stuk werpt een nieuwe, diepgaande blik op de rol van kinderen in het theater. Een echte strafzaak is het uitgangspunt: de zaak van een moeder die in totale wanhoop na een scheiding, besluit haar kinderen te doden en zichzelf van het leven te beroven - maar zij overleeft. Deze moderne tragedie is verweven met de klassieke tragedie Medea, het meest beruchte geval van relatieconflict en kindermoord in de westerse literatuur.

Een groep kinderen grijpt deze bloedige misdaadzaak en het misschien wel donkerste oorsprongsverhaal van de Europese cultuur aan om over zichzelf na te denken: over familiegeschiedenis, eerste liefde en eerste ontmoetingen met de dood, over verlangens voor de toekomst en angsten voor het einde van de wereld dat ons allen achtervolgt. Hoe gaan kinderen om met de scheiding van hun ouders? Met onrecht, vriendschappen die stranden, de druk op school? Hoe gaan ze om met de radicale kracht van Medea - met tragedie in het algemeen? De kinderen, in de klassieke tragedies tot zwijgen veroordeeld, komen ditmaal eindelijk aan het woord.

Waar: NTGent Minnemeers.

Wanneer: Vrijdag 19/04/2024 en zaterdag 20/04/2024, telkens om 20 uur.

Talen: Nederlands gesproken, boventiteling in het Engels en het Nederlands.

Prijs: 10€ per persoon.

Inschrijven/reserveren: Stuur een e-mail naar maarten.degezelle@NTGent.be.

 

De trailer kan je hier bekijken:

TRAILER