Theater met audiodescriptie: 'UBERmens' in NTGent

In 'UBERmens' duiken theatermakers in de wereld van maaltijdkoeriers en de on-demand-economie, waarbij ze de schijnwerpers richten op de ervaringen van zowel koeriers als consumenten, en de vraag stellen: Wat als je baas een app is?

Wanneer ?
08 maart 2024
09 maart 2024
Locatie
NTGent Minnemeers
Minnemeers 8
9000 Gent

Share

Wat: NTGent streeft ook dit seizoen naar toegankelijk theater. Zo kan je met hun theatertablets audiobeschrijving beluisteren en is er voor doven en slechthorenden ringleiding, doorlopende boventiteling en audiotoegankelijke ondertitels op de tablets. Zo ook voor 'UBERmens', een stuk dat een paar actuele vragen aan de kaak stelt. Is een job als (fiets)koerier voor Uber of Deliveroo een laagdrempelige en flexibele job voor mensen die moeilijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt? Of is het een moderne vorm van slavenarbeid zonder arbeidsrechten of sociale zekerheid? Theatermakers Julie Mughunda, Farbod Fathinejadfard, Yuni Mahieu en Joost Maaskant kruipen zelf op het zadel. Samen onderzoeken ze voor hun eerste NTGent-productie wat het betekent om te moeten overleven in de on-demand-economie.

In hoeverre maken we gebruik van diensten en producten waarbij ergens op de wereld iemand onderbetaald wordt? Wat is de route van onze producten, ons voedsel? We leven allemaal op dezelfde planeet, maar in verschillende werkelijkheden. We gaan fietsen, bezorgen, veel veel consumeren. Wat als je baas een algoritme is? 

Waar: NTGent Minnemeers.

Wanneer: Vrijdag 08/03/2024 en zaterdag 09/03/2024, telkens om 20 uur.

Talen: Nederlands gesproken, boventiteling in het Engels.

Prijs: 10€ per persoon.

Inschrijven/reserveren: Stuur een e-mail naar info@symfoon.be.

 

De trailer kan je hier bekijken:

TRAILER