Theatervoorstelling verweven met Beethovenmuziek en audiodescriptie

Exact vijfentwintig jaar na ‘Windkracht 10’ grijpt Tom Van Landuyt opnieuw de stuurknuppel van de Sea King-helikopter vast, de trots van de Belgische kust. De iconische redder op zee, maar nu vergaan en versleten.

Wanneer ?
26 oktober 2023
Locatie
De Spil
Hippoliet Spilleboutdreef 1
8800 Roeselare

Share

Wat? De Sea King-helikopter moet plaatsmaken voor een nieuwer, sneller, blitser model. De piloot maakt zich op voor de laatste vlucht, maar zijn ogen willen niet meer: hij wordt langzaam blind.

Een vader ziet niet meer, een vader vliegt niet meer. Hij is geen held, maar gewoon een mens. Heeft hij ooit zijn eigen kinderen gezien? Vanuit de lucht, aan de keukentafel? Of enkel drenkelingen, heldendom en stoere avonturen? Eén acteur (Tom Van Landuyt) en twee muzikanten (Pieter De Praetere en Elisabeth De Loore) brengen het verhaal met Beethoven als vertrekpunt en landingsbaan. Het verhaal van een helikopterpiloot die blind wordt maar misschien daardoor zijn kind voor het eerst écht ziet.

Kruip mee in het hoofd, de oren en de ogen van een vader en zijn kinderen. Een verhaal over heldendom en menselijkheid aan boord van een wilde BRODER muziektheater-vlucht. Beleef dit avontuur vanuit een cockpit vol met kabels, gitaren, synthesizers en toetsen. Eén wervelende geluidsmachine slaat op drift, zal hij ooit weer vliegen?

In de voorstelling is een vorm van audiodescriptie verweven in het verhaal. De relevante visuele informatie wordt meegegeven door een personage dat deel uitmaakt van de vertelling. Voor de voorstelling om 19u30 (aansluitend op de inleiding) kunnen mensen met een visuele beperking ook een rondleiding op scène maken waarbij decor, kostuums en licht beschreven wordt en ze de spelers en muzikanten ontmoeten. Wil je je inschrijven voor de rondleiding, stuur dan een mailtje naar margriet.huyghe@despil.be.

Waar? CC De Spil, Roeselare.

Wanneer? Donderdag 26 oktober, 19h-21h30.

Prijs? €8 of €16.

Inschrijven? Koop je tickets hier.