Toegankelijkheid troef deze Gentse Feesten

Van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli is het zover: dan nemen de Gentse Feesten de Oost-Vlaamse hoofdstad weer over. Dit jaar zijn er ook weer enkele activiteiten op maat van blinden en slechtzienden. 

Wanneer ?
Van 19 juli 2024
tot 28 juli 2024

Share

Tijdens het tiendaagse feest zijn er verschillende mogelijkheden voor blinden en slechtzienden. Zo is er op 25 juli een theatervoorstelling met audiodescriptie in Ledeberg 'Omda ’t zu giestig es'. De mensen van Etage Tropical toveren de salsabar van het Baudelopark om tot een waar inclusief dansparadijs: zowel doven en slechthorenden als blinden en slechtzienden kunnen de benen losgooien bij deze toegankelijke workshops. Ook zijn er verschillende concerten waarbij je de begeleiding van een vrijwilliger kan aanvragen. 

Alle praktische informatie vinden jullie op deze link

Op zondag 28 juli is er het poppentheater Pulcininalla van COMPAGNIE UEUEUE. Hiervoor kan je begeleiding van een vrijwilliger aanvragen en er is ook een voeltour mogelijk. Vermeld je toegankelijkheidswensen even in je inschrijving. Inschrijven kan telefonisch op nummer +32 473 35 08 45 of via mail naar toegankelijkheid@stad.gent 

Verder zijn er ook een aantal orgelconcerten van Maarten Verbiest, een blinde organist, namelijk op dinsdag 23/7 om 13 uur in de Sint-Niklaaskerk en op zondag 28/7 om 14h30 in de Sint-Stefanuskerk.

Meer info en tickets reserveren kan via deze link