Tussen beeld en verbeelding: blinde en slechtziende fotografen stellen hun werk tentoon in Mol

Tinne Vansand (50) studeert fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunsten en is ook klinisch psychologe. Na een jaar research startte ze een project waarbij ze fotografen met een visuele beperking begeleidt om samen tot een tentoonstelling te komen.

Wanneer ?
Van 05 mei 2024
tot 27 mei 2024
Locatie
CC Mol
Molenhoekstraat 2
2400 Mol

Share

Wat? In de tentoonstelling 'Tussen beeld en verbeelding' ontdek je het werk van blinde en slechtziende fotografen. Onder begeleiding van fotografiestudent Tinne Vansand gingen ze elk op hun eigen manier aan de slag. Sommigen maakten foto's met hun gsm en de app 'Be my eyes', anderen hanteerden zelf het fototoestel en nog anderen gaven instructies aan hun begeleider. De tentoonstelling is niet alleen geboren uit een drang naar inclusie, het bezoek is ook zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Zo zullen er QR-codes gescand kunnen worden die doorverwijzen naar de fotografen die hun persoonlijke ervaring delen. Ook zullen er muziek en voelelementen voorzien zijn. Na de meimaand in Mol reist de expo verder naar de volgende locatie.

Waar? Exporuimtes 't Getouw en Gangmakers in het Cultuurcentrum van Mol.

Wanneer? Van 5-27 mei. 

De openingsuren zijn de volgende:
Maandag: gesloten
Dinsdag: 10-20h
Woensdag: 10-20h
Donderdag: 10-20h
Vrijdag: 10-18h
Weekend: 13h-17h

Prijs? Gratis.

Inschrijven? Vooraf inschrijven is niet nodig.

In een industriële ruimte hurkt een man neer en kijkt hij geconcentreerd naar zijn gsm. Naast hem staat een blindengeleidehond.