Zicht op Cultuur zit in een nieuw jasje en wordt… Symfoon

 

Logo Zicht op cultuur - Symfoon

Ons jasje is spiksplinternieuw, onze missie blijft!

Zicht op Cultuur, het Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen, verandert haar naam en kiest voor Symfoon. Symfoon staat voor verbinden, afstemmen en samen klinken. Vanuit dit perspectief zetten we de toon voor meer inclusie van blinde en slechtziende mensen in de samenleving. 

Onze nieuwe naam benadrukt nog beter het brede draagvlak van onze organisatie. De samenleving inclusief maken voor mensen met een visuele handicap en de participatie tussen zienden en niet-zienden bevorderen, is een missie die verder gaat dan enkel cultuur. Blinden en slechtzienden moeten op alle mogelijke vlakken kunnen meedoen aan het maatschappelijk leven.

Over Symfoon - Vlaams blinden- en slechtziendenplatform vzw

Sym = SAMEN + Foon= KLANK = SAMENKLANK

  • Symfoon laat de stem van blinde en slechtziende mensen weerklinken om een samenleving te bekomen die kansen biedt aan iedereen.
  • Symfoon steekt nog steeds de handen uit de mouwen om aan inclusie te werken en om ontmoeting tussen mensen met én zonder visuele handicap te stimuleren.
  • Symfoon verbindt blinde en slechtziende mensen met elkaar en met de samenleving. Ze slaat bruggen tussen ziende en niet-ziende mensen vanuit de kracht van personen met een visuele handicap.
  • Symfoon's rode draad is KISS: we creëren KANSEN, we INFORMEREN de samenleving, we SENSIBILISEREN en we werken SAMEN met diverse organisaties uit het middenveld, hoger onderwijs en overheidsinstanties.

Wil je meer weten over hoe wij beweging uitlokken in de samenleving en zo kansen creëren?

Een nieuw jasje, een nieuw logo passend bij de visie van Symfoon

In het logo verschijnt er centraal een oog als zon aan de horizon. Het oog wordt omringd door bogen van parels in alle kleuren van de regenboog. Het kleurrijke geheel straalt een positieve en warme energie uit, passend bij de visie van Symfoon.

In het logo verschijnt er centraal een oog als een zon aan de horizon.
Het oog wordt omringd door bogen van parels in alle kleuren van de regenboog.
Het kleurrijke geheel straalt een positieve en warme energie uit, passend bij de visie van Symfoon.

Wil je meer Symfoon?

Volg ons op Facebook
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of contacteer ons via info@symfoon.be

 


Hoedje af voor Theater De Tinnenpot en het Kasteel Van Laarne. Ze stelden hun prachtige locaties open voor onze video-opnames. Meer over hun aanbod ontdek je via www.tinnenpot.be en www.kasteelvanlaarne.be.