Attractie(f) voor blinden

Share

26 juni 2023

Vrijwilligers gezocht om toeristische attracties in Antwerpen te screenen.

De provincie Antwerpen werkt vol overtuiging aan een warm en sociaal toerisme. Vakantie is immers geen luxe maar een internationaal erkend basisrecht voor iedereen. Op deze manier wil de provincie werk maken van drempelvrij toerisme.

Hoe laat je blinde of slechtziende bezoekers een attractie volop beleven? Om een antwoord te formuleren op deze vraag, contacteerde Toerisme Provincie Antwerpen ons hier samen rond aan de slag te gaan met zeven uitbaters van attracties in Antwerpen. In de voorbije maanden waren we al welkom in het Gasthuismuseum in Geel en het Speelgoedmuseum in Mechelen om de betrokken partners een workshop te geven, meteen gevolgd door een screening. Dat wil zeggen dat er nog vijf attracties wachten op een bezoek en feedback.

Daarvoor zijn wij op zoek naar jou! Heb je zin om er deze zomer samen met mensen op uit te trekken in de provincie Antwerpen? Dan is dit zeker iets voor jou.

Je krijgt de kans om één of meerdere attracties te screenen op toegankelijkheid voor personen met een visuele beperking. Daarvoor stellen wij jou een leidraad ter beschikking met een heleboel vragen om tijdens het plaatsbezoek een antwoord op te formuleren. Na het bezoek verwachten wij deze ingevulde vragenlijst terug waarvan de resultaten kunnen dienen als advies voor de uitbater.

Heb je interesse om ons hierbij te helpen? Meld je dan aan via het onderstaande webformulier.

Bij vragen, aarzel niet om ons te contacteren. Dat kan door te mailen naar info@symfoon.be of te bellen naar 0478 32 95 36 (op dinsdag en woensdag).

Graag tot binnenkort!

Visus
Heb je een voorkeur voor een locatie?
Duid aan welke locatie of locaties je ziet zitten om te screenen. Je kan ook aanduiden dat het niet uitmaakt.
Hoeveel locaties wil je screenen?