Betere mobiliteit voor blinden en slechtzienden 'Team Trottoir'

Share

14 april 2021

Tijdens de week van de mobiliteit toont Symfoon enkele spijtige gevallen van slecht of niet toegankelijke voetpaden in heel Vlaanderen.

Het trottoir staat hier en daar in de verdrukking. Verkeersborden, elektrische laadpalen en andere obstakels worden vaak zo geplaatst dat ze de doorgang voor blinde en slechtziende personen belemmeren. Wil jij deel uitmaken van het team dat deze situaties opzoekt en probeert op te lossen? 

Op pad voor meer mobiliteit : wat is het plan? 

Wanneer je op zo’n notoir trottoirobstakel stuit, meld het ons! Schakel je partner of begeleider in voor locatiegegevens en een foto. Of als dat niet lukt, stuur ons dan een pin door met Siri. Wij zoeken de fotograaf om jouw situatie vast te leggen.  

Symfoon vzw verzamelt de inzendingen, vraagt persaandacht voor het probleem en publiceert de foto’s op Facebook tijdens de week van de mobiliteit van 16 tot 22 september. 

We zijn op zoek naar blinde en slechtziende vrijwilligers met of zonder partner of begeleider, en naar ziende vrijwilligers die als gelegenheidsfotograaf optreden. Een camera hoeft niet, ook een foto met een smartphone is ruim voldoende. 

Ben je geïnteresseerd, neem dan vrijblijvend contact op met Symfoon vzw voor meer informatie en de concrete werkwijze. E-mail ons op info@symfoon.be of bel een medewerker op tel +32 460 85 01 10(maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). 

Doe mee en maak het trottoir terug toegankelijk!