Nieuwe fictiereeksen met audiobeschrijving op VRT

Share

25 augustus 2023

In september verschijnen drie nieuwe ficitiereeksen op VRT 1 en VRT MAX, met audiobeschrijving.

'Boomer'

Vanaf zaterdag 2 september om 20h25 op VRT 1 met audiodescriptie via het taalkeuzemenu, om 20h50 op Ketnet met open audiodescriptie of via VRT MAX.

De tijden veranderen. Maar het is voor de ene al wat makkelijker om daarin te navigeren dan voor de andere. Jan Van Looveren is nog volop zoekende. Nu hij ouder dan vijftig geworden is, ziet hij wel dat de wereld rondom hem veranderd is, maar is hij nog wel mee met wat er nu speelt? Is hij zelf nog steeds relevant? En hoe kan hij ervoor zorgen dat hij weer #ontrend wordt? Elke aflevering volgt een gebeurtenis die impact heeft op hoe Jan binnen zijn gezin, maar ook in de wereld, navigeert.

Wat gebeurt er wanneer Jan, na 18 jaar huwelijk, zijn eerste liefde weer tegen het lijf loopt? Kan hij zich beheersen wanneer de verkoper van een elektrozaak hem vertelt dat zijn te herstellen koffiemachine net één dag uit garantie is? Of wanneer zijn bejaarde moeder thuiskomt met haar nieuwe lief, die een jaar of tien jonger is dan Jan zelf? En hoe redt hij zich uit een familiediner met het vreselijkste neefje uit zijn schoonfamilie? 

‘Boomer’ is een comedyreeks over de gewone dingen des levens, door de bril van een van Vlaanderens meest geliefde presentatoren, bekend van onder andere ‘Factcheckers’ en ‘Voor hetzelfde geld’. Een man die zegt waar het op staat en daarbij al weleens uit de bocht durft te gaan. Maar laat dat stoute en menselijke kantje net dat zijn waar Vlaanderen van houdt.

Jan Van Looveren ligt op zijn buik op de sofa en wordt geplet door zijn zoon, dochter en vrouw, die speels en lachend boven op hem liggen.

'De Twaalf: de Assepoestermoord'

Vanaf zondag 3 september om 21h05 uur op VRT 1 met audiodescriptie via het taalkeuzemenu, om 21h10 met open audiodescriptie op Ketnet of via VRT MAX.

Wie geloof jij? Dat is de kernvraag in de tweede reeks van ‘De Twaalf: de Assepoestermoord’. Twaalf burgers krijgen de loodzware taak om te beslissen over het lot van een vader en zijn dochter. Anton Bergman en zijn dochter Julie worden beschuldigd van de moord op ex-partner en stiefmoeder Marianne. Het wordt een zenuwslopende ervaring voor alle betrokkenen. Want hoe beslis je als buitenstaander over iemands schuld of onschuld? En welke blijvende impact heeft dit op je eigen leven? 

Een twaalfkoppige jury beslist over het lot van Julie en Anton. Maar daarnaast hebben de juryleden ook hun eigen leven en privéproblemen, die impact hebben op hoe ze de zaak beleven en omgekeerd. Nico is gerechtsjournaliste. Ze is dan ook enthousiast wanneer ze eindelijk zelf in een volksjury mag zetelen en vastbesloten een weloverwogen oordeel te vormen. Maar wanneer haar tienerzoon wordt beschuldigd van het verspreiden van naaktfoto's en beweert onschuldig te zijn, beginnen haar emoties steeds meer in de weg te zitten. Murad is een succesvolle en hardwerkende vastgoedmakelaar. Hij heeft al snel een oordeel klaar over de beschuldigden. Maar wanneer zijn zus aan de deur staat, wordt hij geconfronteerd met een geheim uit het verleden. De al wat oudere Catherine blijft alleen achter wanneer haar man hertrouwt en haar dochter naar het buitenland trekt. Dankzij mede-jurylid Vanessa leert ze jurylid Jacob kennen. Kan ze op latere leeftijd toch nog de ware liefde vinden? 

Een assisenjury van veertien diverse burgers zit in een moderne rechtbank met strak, houten design

'De club' 

Vanaf woensdag 6 september om 20h35 op VRT 1 met audiodescriptie via het taalkeuzemenu of om 21h op Ketnet met open audiodescriptie. Vanaf 6 september staat de reeks integraal op VRT MAX.

Drie koppels melden zich aan bij de nogal afstandelijk en academische fertiliteitsarts Dr. Eva Deseure. Ze hebben elk een kinderwens, maar ondervinden dat deze niet zo makkelijk in te willigen valt. Daar zitten ze dan, beschaamd voor zich uit te staren in de kille wachtzaal van de dienst fertiliteit. Bert en Kirstie, Ziggy en Charlie, en Ellen en Ellen. Drie koppels die nooit gedacht hadden dat ze hulp zouden nodig hebben om een kindje te krijgen.

Ze hadden ook nooit verwacht dat ze een hechte vriendschap zouden sluiten met elkaar. Maar toch gebeurt het. Omdat ze elkaar begrijpen en samen vluchten voor de vaak botte en onverschillige buitenwereld die hen helemaal niet begrijpt. Zo worden de drie koppels ‘de club waar ze eigenlijk nooit bij wilden horen’. Maar hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk? Zijn ze echt vrienden of vluchten ze gewoon van de bittere realiteit? Overleeft hun vriendschap én hun relatie de beproeving die ivf is? 

Een echtpaar zit aan een bureau in een dokterspraktijk en kijken de arts fronsend aan.