Running Blind Gent: lopers gezocht

Share

24 november 2023

Een oproep aan alle (on)ervaren lopers met visuele beperking uit het Gentse en omstreken.

Een blinde man in sportkleren jogt samen met een jonge, sportieve vrouw. Hun handen hangen aan elkaar vast met een touwtje.

Isabel en Clara, 2 enthousiaste lopers in Gent, willen graag een platform creëren waar lopers met een visuele beperking een maatje kunnen vinden om mee te lopen. Zo kan sport ook voor blinde en slechtziende mensen veilig en toegankelijk zijn. Je toekomstige hardloopbuddy is een vrijwilliger. Je loopt regelmatig met elkaar en je buddy helpt je te navigeren. Je buddy heeft een introductie gehad, en weet dus op welke manier het best ondersteuning gegeven kan worden. Daarna is het vooral samen genieten: van het lopen, van de frisse lucht, de fysieke inspanning, en van de vertrouwensband die je samen opbouwt. 

Geen ervaring? Geen probleem! Beginnende of ervaren loper, iedereen is welkom. Je wordt gekoppeld aan een buddy die matcht met jouw profiel. Samen bepaal je hoe vaak, hoe snel, en hoe ver jullie gaan.

Het concept bestaat trouwens al jaren in Nederland. Meer info en foto’s van de Nederlandse Running Blind zijn te vinden via deze website: https://www.runningblind.nl/

 

Ook enthousiast geworden? Stuur dan een mail naar runningblind.belgie@gmail.com