Symfoon vertegenwoordigd in Zorgwijs-platform

Share

12 februari 2024

Ken je Zorgwijs al? Zorgwijs is het online platform dat personen met een handicap helpt bij de zoektocht naar ondersteuning op maat. Het platform doet dienst zowel voor wie beschikt over een persoonsvolgend budget als voor wie geen budget heeft en op zoek is naar rechtstreeks toegankelijke hulp. Via de zoekmachines waarin je jouw voorkeuren aanduidt, krijg je de resultaten te zien van het aanbod in de buurt. Verder kan je ook vacatures plaatsen als je op zoek bent naar een persoonlijke assistent. 

Zorgwijs wordt bestuurd door verschillende organisaties uit de sector, waaronder Dito en Onafhankelijk Leven. Ook Symfoon doet een duit in het zakje: Dirk Opsteyn, bestuurder bij Symfoon, werd uitgenodigd deel te nemen aan de organisatie en vertegenwoordigt onze vzw in het bestuur.  

Eind 2023 waren er enkele technische aanpassingen aan het platform, maar hieronder sommen we even voor je op wat die precies zijn:

  • Op het profiel van de zorgaanbieder op Zorgwijs staat nu duidelijk bovenaan in kernwoorden wat hun aanbod is. Staat het profiel van de zorgaanbieder in het blok ‘aanbod dat met een persoonsvolgend budget kan betaald worden’ dan verwijzen de kernwoorden naar het specifieke PVB-aanbod van de zorgaanbieder. En staat het profiel in het blok ‘rechtstreeks toegankelijke hulp’ dan verwijzen de kernwoorden naar het aanbod van de zorgaanbieder binnen de rechtstreeks toegankelijke hulp.

  • Voor de zorgaanbieder zijn er extra velden voorzien om de volgende info met de bezoekers van het Zorgwijs-platform te delen: de rechtsvorm, een verwijzing naar het kwaliteitshandboek (of andere interessante info rond kwaliteit) en een verwijzing naar de klachtenprocedure. Als de zorgaanbieders dit invullen, verschijnt dit in de linkerkolom van hun profiel.

  • Bovenaan het profiel van een zorgaanbieder kan je zien of een voorziening/dienstverlening vergund, erkend of geregistreerd is door het VAPH. Als bezoeker kan je hier op klikken voor meer info.

In dit filmpje ontdek je Zorgwijs in het kort: