Verslag screening Hidrodoe in Herentals (8 augustus 2023)

Op dinsdag 8 augustus bezochten onze 4de attractie, namelijk Hidrodoe. De dag begon al vroeg met een treinrit van Brugge tot Herentals. We namen daarna de belbus om nog wat dichter bij de attractie te komen. Na het openbaar vervoer, konden we even de benen strekken voor een wandeling van 10 minuten naar de attractie. Het wandelpad was al een mooie belevenis. Het pad bevindt zich vlak naast de gewone baan, en is mooi afgebakend met bv. boomstronken of een haag. Heerlijk om even in de natuur te vertoeven. 

Ter plaatse werden we hartelijk ontvangen. We maakten eerst kennis met de mascotte Spetter die graag met ons op de foto wou. We gingen eerst eens een kijkje nemen in de watermaker. Hier leer je het belang van kraantjeswater, maar ook over grond- en oppervlaktewater. Na de watermaker was het tijd om te eten, en zoals het een goeie screening betaamt, moesten we het watercafé ook eens uittesten. De spaghetti is in ieder geval goedgekeurd. 

Na het eten gingen we kijken naar een film over grond- en oppervlaktewater. Na de film bezochten we de waterwereld. In de waterwereld viel er heel wat te beleven Zo had je een stukje rond de geschiedenis van het water en de mens, kon je een bezoekje brengen aan aquastation en je kon je hart ophalen in de watertuin. 

Zowel bij de watermaker als in de waterwereld staat doen erg centraal. Door heel wat opdrachten en experimenteren kon je heel veel leren en is de informatie die je kon lezen via cq-codes een extra. We pikten ook nog een echte zeepbellenshow mee. Na een hele dag bijleren en rondlopen werd het stilaan tijd om terug naar huis te gaan. Hidrodoe richt zich vooral op jonge kinderen, maar wij hebben met veel plezier het kind in ons naar boven gehaald. We hebben genoten van deze screening.