Verslag screening Jakob Smitsmuseum (5 december 2023)

Vlak voor de Sint zijn intrede deed, mochten wij de laatste attractie van deze reeks screenen. Deze keer was het Jakob Smitsmuseum aan de beurt. Het museum onderging de afgelopen maanden wat verbouwingen en in februari 2024 zou het museum opnieuw opengaan. Tijd voor Jan en ikzelf om een bezoekje te brengen.  

We hadden eerst een lange treinrit voor de boeg vanuit Brugge. Rond 11.00 uur kwamen we aan in Mol, waar Myrthe ons stond op te wachten. Na een korte rit met de auto kwamen we aan op onze bestemming. Bij een tas koffie gaf ik Myrthe eerst wat uitleg over het afgelegde parcours, aangezien zij het project van haar voorganger heeft overgenomen.  

Na onze innerlijke mens te hebben versterkt, werd het stilaan tijd om het museum te gaan verkennen. Omdat het museum nog niet helemaal op punt staat, was het niet altijd even makkelijk om een goede screening te doen. Er hingen immers nog geen schilderijen in het museum. De nodige schilderwerken moeten nog gedaan worden.  

Het grote voordeel hiervan is dat we al heel wat tips en tricks konden meegeven over kleine aanpassingen die je al zou kunnen doen, om de beleving nog aangenamer te maken. De podcast die je zowel via audioguide, als de website en Spotify kan beluisteren, was voor ons al een voltreffer van formaat. Tijdens de screening konden we zien hoe een schilderij werd gerestaureerd. Ook fijn om dit eens mee te maken.  

Na een rondgang door heel het gebouw en heel wat tips te hebben gegeven, werd het voor ons tijd om de terugreis aan te vatten. Een heel fijne attractie om onze reeks mee te eindigen. Ik heb ervan genoten om deze 7 unieke attracties te mogen screenen.