Verslag workshop en screening Speelgoedmuseum Mechelen (13 juni 2023)

Voor onze tweede workshop waren we te gast in het Speelgoedmuseum in Mechelen. Het speelgoedmuseum ligt op een steenworp van het station van Mechelen Neckerspoel. Het museum blijft nog open tot juni 2024, waarna ze gaan verhuizen naar een gloednieuwe locatie vlak bij het hoofdstation van Mechelen. Na wat bijkletsen en een kopje koffie ging onze workshop van start met een mooie presentatie van mensen van de Vroente. 

De Vroente is een bezoekerscentrum in Kalmthout waar er naar hartenlust kan worden gewandeld. Je kan er eveneens workshops volgen. De Vroente liet de deelnemers kennismaken met de mogelijkheden van het toegankelijk maken van een attractie. 

Na de pauze mochten de deelnemers zelf aan het werk. Ze mochten opschrijven wat ze graag willen verbeteren aan hun attractie. Omdat er gedroomd mocht worden, hoefde er niet gekeken te worden naar het financiële plaatje. Na het schrijven deelden ze hun dromen met elkaar, zodat er soms mooie ideeën en gesprekken ontstonden. 

Na de workshop en een verdiende middagpauze, zaten we even samen met de directeur van het Speelgoedmuseum. Hij wou ons graag de plannen voorleggen van het nieuwe museum. We kregen de kans om wat advies en feedback te geven. Na het overleg volgden we nog een bijeenkomst van de klankbordgroep Toerisme Antwerpen. Het was een boeiende namiddag. De volgende stap is nu het screenen van de overige attracties.