Vier instaprondleidingen door de 'Dieric Bouts.'-tentoonstelling in Leuven

In het najaar van 2023 presenteert M Leuven een grote overzichtstentoonstelling over Dieric Bouts. Nooit eerder kwamen zoveel werken van de Vlaamse Meester bijeen in zijn thuisstad. 

Wanneer ?
Van 05 november 2023
tot 06 januari 2024
Locatie
M Leuven
Leopold Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven

Share

Wat? M Leuven presenteert een grote overzichtstentoonstelling over Dieric Bouts in het kader van het 'New Horizons | Dieric Bouts Festival'. Nooit eerder kwamen zoveel werken van de Vlaamse Meester bijeen in zijn thuisstad. Bovendien krijg je een totaal nieuwe kijk op werk van meer dan vijf eeuwen oud — door een radicale confrontatie met de beeldcultuur van vandaag.

Tijdens deze rondleiding op maat van blinde en slechtziende bezoekers ontdek je de tentoonstelling 'DIERIC BOUTS. Beeldenmaker' door actief gebruik te maken van je oren en handen. Je maakt kennis met de kunstwerken aan de hand van verhalen, auditieve beschrijvingen, reliëfplaten en voelobjecten. In groep komen hoeft niet, je kan gewoon instappen.

Waar? M Leuven. Vraag je graag hulp aan om tot bij M of de Sint-Pieterskerk te raken? Het museum zorgt voor gratis begeleiding als je hen ten laatste vijf dagen voor je bezoek op de hoogte brengt via dit formulier.

Wanneer? Er zijn vier beschikbare data:

  • Zondag 5 november 14h
  • Zondag 26 november 11h15
  • Zaterdag 9 december 14h
  • Zaterdag 6 januari 14h

Prijs? €5 per persoon, inclusief gids, een begeleider heeft gratis toegang.

Inschrijven? Koop je tickets hier

 

Ontdek je liever het museum op je eentje? Dat kan aan de hand van een uitgebreide tour met audiodescriptie, waarbij de belangrijkste werken tot leven gewekt worden door een gedetailleerde beschrijving. Meer info vind je hier.

Ben je met een hele groep? Dan kunnen jullie samen een groepsrondleiding boeken wanneer het jullie past. Meer informatie vind je hier.