Project U/Turn organiseert avontuurlijke groepsreizen voor mensen met een beperking

Share

04 januari 2024

Project U/TURN vzw wil mensen met een beperking laten inzien dat een beperking geen beperking van het leven mag vormen.

Een groep vaart in een raft over een rivier, omgeven door groene heuvels.

Weet je nog, die prachtige reeks op Eén in 2008, 'Voorbij de grens'? Daarin trokken tien deelnemers met een beperking drie weken door Nicaragua. Zestien jaar geleden was Sven Van de Velde (50) een van die deelnemers. Hij had te horen gekregen dat hij langzaam blind zou worden en schreef zich in voor het programma in de hoop rust te vinden in zijn diagnose. 

Het programma veranderde zijn leven, zo vertelde hij aan De Morgen (de link naar het volledige artikel staat onderaan). Met een van de medewerkers van het programma vroeg hij de VRT om een tweede seizoen, maar dat is er nooit van gekomen. Daarom richtten ze samen Project U/Turn op, een vzw die avontuurlijke groepsreizen aanbiedt voor mensen met allerlei soorten beperkingen. 

In 2024 staan zes reizen gepland, maar helaas zijn die naar Zuid-Afrika en Lapland al volzet. Gelukkig zijn er nog vier prachtige bestemmingen over, namelijk de Pyreneeën, Zweden, Normandië en Tenerife. Als je klikt op elke bestemming, beland je op de activiteitenpagina met alle praktische informatie. 

Nadat je een vulkaan in Nicaragua hebt beklommen, is de bus nemen in België plots geen probleem meer.
Wetenschappers van UGent
Twee mensen duwen een man in een rolstoel over een aarden pad, omgeven door dorre bergen en stekelige planten

Project U/Turn in de media: 
Krantenartikel in De Morgen.
Podcast van Wegwijzer vzw. 

Ga hier naar de website van Project U/Turn.